Dayanışma Projeleri, içerisinde yaşadığımız toplumda olumlu bir değişiklik yapmak için beş veya daha fazla kişiden oluşan bir grup tarafından yürütülen faaliyetlerdir. Gençlerin kendileri tarafından yaşadıkları şehirde tasarlanır ve uygulanır. Böyle bir proje için şehrinizdeki zorlukları ve sizin için önemli olan sorunları düşünün. Projeniz, deneyimlediğiniz yerel ölçekteki sorunlara odaklı olmasına rağmen, bölgesel ve hatta ulusal sorunların üstesinden gelinmesine de yardımcı olabilir. Bir Dayanışma Projesi, yerel sorunları ele almanın yanı sıra, kapsayıcılık, iklim değişikliği, demokratik katılım, vatandaşlık veya cinsiyet eşitliği gibi Avrupa düzeyinde belirlenen önceliklere de değinerek Avrupa değerlerini de gönderimde bulunmalıdır.
Dayanışma projeleri 2 ila 12 ay arasında sürebilir ve çoğunlukla yarı zamanlıdır. Böylece boş zamanınızda yapabilirsiniz.
Dayanışma Projesi katılımcılarının, European Solidarity Corps'a katılan ülkelerden herhangi birinde (tüm Avrupa Birliği ülkeleri, İzlanda, Türkiye ve Kuzey Makedonya) yaşayan 18 ila 30 yaşları arasında olması gerekir. Aynı ülkeden en az 5 kişi bir grup oluşturarak projeyi hayata geçirir. Grupta katılımcı sayısının üst limiti yoktur.
Dayanışma Projeniz için aylık 500€ alabilirsiniz. Bu hibe, projenin yönetimi ve uygulanmasıyla bağlantılı maliyetler içindir. Gerekirse, bir koçun projeye katılımıyla ilgili maliyetler de karşılanabilir.
Dayanışma Projesi başvurusu web formları üzerinden yapılmaktadır. Başvurunuz Türkiye'deki Türk Ulusal Ajansı tarafından değerlendirilecektir. Deneyimli bir kuruluş olarak, hibe başvurusunda bulunurken OLUMLU ETKİ size yardımcı olmak için her zaman hazır.
Telif Hakkı © 2022 Olumlu Etki - Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.